Beoordeling: 5.0 (148 recensies)

TIPS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN ONVERGETELIJK VRIJGEZELLENFEEST

In verband met het coronavirus is het Inspector Puzzels Vrijgezellenspel tijdelijk niet beschikbaar.

Kies een datum waarop het vrijgezellenfeest plaatsvindt.

Bepaal een aantal maanden van te voren de datum van het vrijgezellenfeest. Je hebt namelijk te maken met veel verschillende agenda’s en je wilt natuurlijk dat iedereen komt. Je kunt iedereen een uitnodiging versturen met 2 data’s waar ze uit kunnen kiezen. Een andere optie is om een tool te gebruiken waarop iedereen zijn beschikbaarheid kan doorgeven, bijvoorbeeld de datumprikker (link naar site).

Stel het budget samen voor het vrijgezellenfeest

Niet onbelangrijk is het bepalen van het budget voor de grote dag. Er zitten mensen met verschillende inkomens en het moet voor iedereen leuk blijven. Probeer in kaart te brengen wat mensen willen uitgeven. Je kunt ze bijvoorbeeld per mail vragen wat ze maximaal uit willen geven. Hierna kun je een gemiddeld bedrag bepalen. Je kunt alle deelnemers een mail sturen ter akkoord van het bedrag. Hou er rekening mee dat jullie vrijgezel niets hoeft te betalen, dus neem dit ook mee in het berekenen van het budget.

Plan een onvergetelijke dag

De datum is gekozen, het budget is bepaald…nu kun je een onvergetelijke dag plannen voor jullie vriend(in). Kies voor activiteiten die passen bij het karakter van jullie vrijgezel. Is jullie vrijgezel een sportief type, kijk dan eens naar sportieve activiteiten (link naar: https://www.vrijgezellenfeest.nl/sportief). Of misschien ben je wel op zoek naar een bijzondere Escape Room (link naar: https://escapetalk.nl/en/escaperooms/). 

Tip: hou rekening met wat relax momentjes op zo’n lange dag. Een drukte aan activiteiten op deze dag zorgt ervoor dat je alleen maar van hot naar her rent. Hierdoor is er geen tijd voor gezellige, spontane momenten.

Communiceren naar de groep

Mail jouw voorstel van het vrijgezellenfeest naar alle deelnemers. Sta open voor suggesties en sluit een compromis als iemand zich niet kan vinden in jouw voorstel. Waarschijnlijk gaan de meesten wel akkoord met jouw toffe idee!

Reserveer

Yes…iedereen is akkoord, dat betekent dat jij er zo snel mogelijk voor moet zorgen dat je de grote dag definitief vastlegt. Wacht hiermee niet te lang, want het zou zonde zijn als er een activiteit of restaurant niet meer beschikbaar is op de datum waarop jullie feest plaatsvindt.

Denk na over de aankondiging

Willen jullie de vrijgezel verassen met een overval op de grote dag? Leuk idee, maar niet iedereen houdt daar van. De aanstaande bruid(egom) is een aantal weken voor de bruiloft waarschijnlijk erg druk met het regelen van allerlei belangrijke zaken rondom deze grote dag. Sommigen vinden het fijn om vooraf te weten wanneer hun vrijgezellenfeest plaatsvindt. Vind je het niet leuk om ‘zomaar’ de datum door te geven aan jullie vrijgezel? Dan is het Inspector Puzzels vrijgezellenspel (link naar website) iets voor jullie. Jullie vrijgezel krijgt dan van Inspector Puzzels een dossier met bewijsstukken rondom haar vrijgezellenfeest thuisgestuurd. Door deze goed te bestuderen, te puzzelen en raadsels op te lossen zal ze uiteindelijk de datum van haar vrijgezellenfeest ontrafelen! Een originele manier om de datum bekend te maken! Aangezien jullie met de gehele groep (incl. vrijgezel) contact hebben via de groepsapp verhoogt dit ook meteen de voorpret (link naar blog over voorpret) in de hele groep.