Beoordeling: 5.0 (148 recensies)

Favicon-Inspector-Puzzels

HET SPEL

Ontrafel de datum van het vrijgezellenfeest

Inspector Puzzels Logo

ONTRAFEL DE DATUM...

Inspector Puzzels is jullie geheime vrijgezellenfeest op het spoor gekomen en heeft zich meteen over de zaak gebogen. Helaas vertrekt morgen zijn vliegtuig naar de Bahama’s en lukt het hem zelf niet om de zaak op te lossen en het geheim te ontrafelen…

Hij draagt het dossier met bewijsstukken over aan jullie vrijgezel, aangezien hij gehoord heeft dat deze goed is in het oplossen van raadsels en puzzels. Als alle raadsels opgelost zijn, komt er geheime informatie naar boven over het vrijgezellenfeest!
Hoe werkt het?

Het spel wordt verzonden naar jullie als organisatie van het vrijgezellenfeest. Jullie ontvangen:

 1. Een digitaal draaiboek van het ‘Inspector Puzzels-vrijgezellenspel’ om het spel goed voor te bereiden en uit te voeren. Inhoud:
   • Speluitleg en spelverloop
   • Spelvoorbereiding
   • Een stappenplan met hints om de puzzels op te lossen (indien nodig)
   • Extra tips om het spel zo goed mogelijk te laten verlopen
 2. Spelpakket met twee speldoosjes: beide bevatten een spel met een begeleidende brief van Inspector Puzzels en een dossier met bewijsstukken. In het eerste doosje is de datum van het vrijgezellenfeest versleuteld, in het tweede doosje is het aanvangstijdstip versleuteld.
Voor wie?

Deze originele manier van het aankondigen van een vrijgezellenfeest is geschikt voor iedereen die van Escape Rooms, puzzelen, geheime missies, e.d. houdt. Aangezien er geen tijdslimiet aan zit en je onbeperkt hints kunt opvragen, is deze geheime zaak ook op te lossen als je niet zoveel ervaring hebt met Escape Rooms.

Tijdsduur?

Er is geen tijdslimiet aan het spel verbonden. Jullie vrijgezel kan dus zo lang puzzelen als nodig is. De ervaring leert dat het oplossen van een speldoosje ongeveer 30-60 minuten duurt. Het spel bestaat uit twee speldoosjes.

Voorbereiding?

De voorbereidingen kunnen door één persoon worden gedaan. Het verhoogt natuurlijk de voorpret om het spel met meerdere personen voor te bereiden. De voorbereiding zelf neemt niet veel tijd in beslag. Het is wel handig om minimaal twee weken voordat het daadwerkelijke vrijgezellenfeest plaatsvindt het draaiboek goed door te nemen, om het spel goed te laten verlopen.

Benodigdheden?

Behalve het dossier met bewijsstukken en de begeleidende brief van Inspector Puzzels heeft jullie vrijgezel niet veel nodig om deze geheime zaak te ontrafelen. Hij of zij kan het zichzelf gemakkelijker maken door voorwerpen te gebruiken die in iedere keukenla liggen, dit staat beschreven in het draaiboek.
Om in contact te komen met Inspector Puzzels moet jullie vrijgezel de beschikking hebben over een mobiele telefoon met een internetverbinding.

"Het spel was goed doordacht en mooi in elkaar gezet. Erg leuk om de vrijgezel al een tijdje voor de echte dag op deze manier te verrassen en dat wij er met de hele groep van konden meegenieten."

[DENICE]