Beoordeling: 5.0 (148 recensies)

Nieuw: nu ook voor kinderen van 7 - 9 jaar

Escape Room voor thuis

Gegarandeerd een onvergetelijk avontuur in jullie eigen huis!

Makkelijk zelf te organiseren: tover jouw (vakantie)huis om tot een echte Escape Room met verschillende puzzels, geheime aanwijzingen en een spannend verhaal. Lukt het jullie om binnen 60 minuten te ontsnappen? De Escape Room is te spelen met 1 tot 4 spelers in de leeftijd van 7 tot 9 jaar of 10 tot 15 jaar.

Het verhaal

Inspector Puzzels is halsoverkop gevlucht voor een criminele bende die wraak wil nemen. Hij heeft jullie in zijn kantoor opgesloten om jullie te beschermen.

Maar nu heeft een aantal bendeleden laten weten onderweg te zijn naar dit kantoor. Oh nee! Ze zijn er over exact 60 minuten, dat betekent dat jullie zo snel mogelijk op zoek moeten naar de sleutel om hier weg te komen.

Inspector Puzzels heeft zijn kantoor echter goed beveiligd, waardoor je er niet gemakkelijk uitkomt. Als dat maar goed komt…

Wat heb je nodig?

Escape Room Pen en Papier

Pen en Papier

Inspector Puzzels veter of touw

Touw of Veter

Inspector Puzzels Tablet

Smartphone/Tablet

Enthousiasme

Hoe werkt het?

Voor slechts € 16,95 beleven jouw kinderen een onvergetelijk avontuur!

Jij ontvangt per mail:

  • Een compleet draaiboek met alle informatie en uitleg om de Escape Room tot een succes te maken. Hierin vind je duidelijke instructies ter voorbereiding, stap voor stap uitgelegd en een uitgebreide speluitleg. Uiteraard staan er ook veel tips in, zodat je de ervaring nog leuker kunt maken!
  • Al het benodigd materiaal en puzzels voor de Escape Room. Deze kun je zelf printen. In het draaiboek staat beschreven hoe je deze moet gebruiken. Je hebt verder enkel nog een paar voorwerpen nodig die je vast wel in huis hebt, zoals een smartphone met 4G/WiFi en een pakje zakdoekjes.

De voorbereiding

Je speelt het spel in drie kamers in jouw huis. Het maakt niet uit welke ruimtes in je huis je gebruikt, deze hoeven niet aaneengesloten te zijn. Je kunt bijvoorbeeld de keuken, de hal en een slaapkamer gebruiken.

In het digitale draaiboek staat precies beschreven welke voorbereidingen je moet treffen om de Escape Room te kunnen spelen. Het kost ongeveer een uur om het draaiboek door te lezen, de puzzels te printen, bepaalde  onderdelen uit te knippen, een aantal materialen te verstoppen en de Escape Room verder in te richten. Dan kan het avontuur beginnen en de tijd loopt…

Voor wie?

Er zijn twee versies van het spel:

  • 7 tot 9 jaar
  • 10 tot 15 jaar

Enthousiaste ouders/verzorgers of oudere broers/zussen mogen natuurlijk ook mee doen!

De Escape Room is geschikt voor 1 tot 4 spelers en wordt begeleid door een spelleider (een van de ouders/verzorgers). De spelers gaan op zoek naar geheime aanwijzingen, lossen spannende puzzels op en komen misschien wel echt in contact met Inspector Puzzels.

De spelers kunnen altijd een hint vragen om verder te komen, maar dit kost tijd. Lukt het ze om binnen 60 minuten te ontsnappen?

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik het spel in mijn mailbox verwachten?

Zodra de bestelling is afgerond krijg je direct toegang tot een downloadpagina waar je het draaiboek en de materialen kunt downloaden. Ook wordt er direct een mail verzonden naar het door jou opgegeven e-mailadres met deze documenten. Indien je deze mail niet hebt ontvangen, controleer dan even je SPAM box of stuur een mail naar hallo@inspectorpuzzels.nl.

Hoe veel tijd neemt de voorbereiding in beslag?

Om het spel goed te kunnen spelen moet je enige voorbereidingen treffen. Denk hierbij aan het doorlezen van het draaiboek, het printen van de puzzels en overige materialen, het uitknippen van sommige onderdelen. Daarnaast heb je even tijd nodig om de kamers in te richten en alles klaar te leggen. Hierbij kun je ook je eigen creativiteit kwijt, waardoor de voorbereidingstijd verschilt per persoon. Over het algemeen is men zo’n 1 à 1,5 uur kwijt aan de voorbereiding.

Kan ik het spel nog eens spelen?

Net als alle Escape Rooms kun je het spel maar een keer spelen, daarna weet je immers hoe je kunt ontsnappen. Je kunt de Escape Room na het spelen natuurlijk wel aan je familie of buren geven, zodat zij het spel ook eens kunnen spelen.

Ik heb een zoon/dochter van 8 en een van 10 jaar, welke versie kan ik het beste spelen?

Dat ligt eraan hoeveel ervaring ze hebben met het spelen van Escape Rooms en of ze goed zijn in puzzelen en het oplossen van raadsels. De puzzels zijn namelijk ook goed op te lossen als je nog geen ervaring hebt met Escape Rooms. Wil je meer uitdaging voor je kinderen, dan zou ik de versie bestellen voor kinderen van 10 – 15 jaar.

Is de Escape Room ook geschikt voor enkel volwassen spelers?

Het spel is gemaakt voor kinderen van 10 – 15 jaar, maar ook voor volwassenen is het leuk om te spelen, al zullen de puzzels in dat geval wel wat makkelijk zijn. Er komt binnenkort ook een versie aan voor spelers vanaf 15 jaar. Deze Escape Room bevat meer uitdaging en is uitstekend geschikt voor volwassen spelers!

Komt er nog een vervolg?

Op dit moment zijn wij druk bezig met het maken van andere Escape Room spellen. Houd de website en Facebookpagina daarom goed in de gaten.