Beoordeling: 5.0 (148 recensies)

De nieuwste Escape Room voor thuis vanaf 15 jaar.

DE ESCAPE ROOM OOK VOOR VOLWASSENEN

Lukt het jullie binnen 60 minuten te ontsnappen uit jullie eigen huis?

Makkelijk zelf te organiseren: tover jouw (vakantie)huis om tot een echte Escape Room met verschillende puzzels, geheime aanwijzingen en een spannend verhaal. Lukt het jullie om binnen 60 minuten te ontsnappen? De Escape Room is te spelen met 1 tot 4 spelers vanaf 15 jaar

Het verhaal

Inspector Puzzels is halsoverkop gevlucht en heeft jullie opgesloten in zijn kantoor om jullie te beschermen tegen een criminele bende die uit is op wraak.

Hij kreeg zojuist een ernstig bericht dat deze bende nu op weg is naar zijn kantoor, dat ziet er niet goed uit!

Jullie hebben 60 minuten de tijd om te ontsnappen, maar moeten eerst een geheime code vinden. Hiermee kan Inspector Puzzels al het bewijsmateriaal op zijn computer veiligstellen.

Lukt het jullie om deze code binnen de tijd te overhandigen en daarna te ontsnappen?

Hoe werkt het?

Voor slechts € 19,- ontvang jij per mail:

  1. Een draaiboek met een duidelijke uitleg over het voorbereiden, het spelen en het oplossen van deze Escape Room. Ook als je nog nooit een Escape Room gespeeld hebt, kun je dit makkelijk zelf organiseren en spelen.

    Extra leuk:
    de spelleider kan ook meespelen! Je weet dan wel waar alle puzzels en aanwijzingen verstopt liggen, maar je kunt je teamgenoten helpen bij het oplossen van alle raadsels en het ontrafelen van de geheime codes in het spel.
  2. Alle puzzels en materialen die je nodig hebt om de Escape Room te spelen. Je kunt deze zelf printen.

De voorbereiding

Je speelt het spel in twee kamers in jouw huis. Het maakt niet uit welke ruimtes in je huis je gebruikt, deze hoeven niet aaneengesloten te zijn. Je kunt bijvoorbeeld de keuken, de hal en een slaapkamer gebruiken.

In het digitale draaiboek staat precies beschreven welke voorbereidingen je moet treffen om de Escape Room te kunnen spelen. Het kost ongeveer een uur om het draaiboek door te lezen, de puzzels te printen, bepaalde  onderdelen uit te knippen, een aantal materialen te verstoppen en de Escape Room verder in te richten. Dan kan het avontuur beginnen en de tijd loopt…

Wat heb je zelf nodig?

  1. Een kleurenprinter voor het printen van de puzzels en materialen.

  2. Een smartphone met WiFi of 4G.

  3. Enkele materialen die je waarschijnlijk wel in huis hebt (zoals stiften).

  4. Twee ruimtes in je huis die je gaat inrichten als Escape Room. Dit kunnen alle ruimtes zijn (bijvoorbeeld de woonkamer, keuken, hal of een slaapkamer) en deze hoeven niet aaneengesloten te zijn.